Utbildningsförvaltningen, Grundskola Åk F-6, Måsöskolan

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Beskrivning Måsöskolan är en F-6 skola i ett område i stor utveckling. En helt ny stadsdel är under byggnation, en ny pendeltågsstation ska också färdigställas. Skolan har  ca 540 elever. Vi har under året 2017 fått en utbyggnad och renovering, skolan är toppenfin. Vi har höga ambitioner att ständigt utveckla och utvecklas i verksamheten, det gör vi genom att finna varandras styrkor och kompetenser och lära av varandra.

På Måsöskolan trivs vi tillsammans både elever, föräldrar och personal. Tillsammans arbetar vi mot målet att skapa goda kunskapsresultat hos våra elever. Vi arbetar systematiskt med kvalitetsutveckling. På Måsöskolan arbetar vi mot vår vision "barn gör rätt om de kan". För de elever som har svårt att nå upp till våra förväntningar använder vi oss av en samtalsmetod, CPS-samtal, vilket innebär en samtal i samarbete med eleven för att finna lösningar/stöd för elevens svårigheter. (Ross Green). Vi har en implementeringsplan för all personal att få kunskaper för att genomföra dessa samtal som verktyg och metod.

Vi har ett väl fungerande elevhälsoteam som samarbetar med personalen för eleven i fokus. Vi har inspirerats av Kolsva-modellen och har utifrån denna utvecklat en arbetsmetod för vårt elevhälsoarbetet.I vårt elevhälsoteam finns i dag utöver skolledning två speciallärare, en specialpedagog, en kurator och skolsköterska. Du kommer ingå i elevhälsans arbetslag som är ett mycket aktivt, skolutvecklande, drivande och engagerat arbetslag med mycket värme och empati. 

Vi har ett väl inarbetat trygghetsteam på skolan som arbetar för trygga elever.

Arbetsuppgifter Arbete i grundskolan, speciallärare/specialpedagog Åk F-3.

Kvalifikationer
-Du har lärarlegitimation, speciallärar/specialpedagogexamen. Gärna med läs, skriv och språkutveckling.

-Du är en målinriktad, trygg person som vill samarbeta och utvecklas tillsammans med dina kollegor.

-Du har ett positivt och lösningsinriktat förhållningssätt och har ett stort intresse för elevers utveckling och lärande. Du ser elevens förutsättningar, styrkor och möjligheter.

-Vill lära, utvecklas och ta ansvar.

-Du har en förmåga att skapa goda relationer till elever, föräldrar samt kollegor.

-Du driver ditt arbete självständigt.

-Är intresserad av arbeta med specialpedagogik för lärande.

-Du är van IKT-användare.

Det här kan vi erbjuda dig

Du kommer att arbeta i härliga arbetslag med hög trivsel och i ett aktivt och engagegarat elevhälsoteam.

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande.

Villkor Månadslön, 100%, ferietjänst


Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/37
Kontakt
  • Carina Lidbom, 08-606 87 17
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2018-01-29
Sista ansökningsdag 2018-03-05

Return to job vacancies