Kommunstyrelseförvaltningen, Kansliavdelningen

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Kommunstyrelseförvaltningen ansvarar för de övergripande, kommungemensamma frågorna. Kansliavdelningen sköter ärendehanteringen till kommunstyrelsen, kommunfullmäktige och valnämnden. På avdelningen arbetar 15 anställda inom olika funktioner: registratur, kommunsekreterare, kommunarkiv, säkerhet, budget- och skuldrådgivning, trygghetssamordning, kommunjurist och dataskyddsombud.

Ditt uppdrag

E-samhället innebär en ökad förväntan hos människor att på ett snabbt, enkelt och säkert sätt kunna sköta sina ärenden, att använda information för olika ändamål och att få en möjlighet till inflytande och insyn. Kommunens verksamheter går också i riktning mot ökad digitalisering av processer vilket medför att mängden elektronisk information som ska tas om hand ökar.

Som kanslikoordinator kommer du att arbeta med att samordna och utveckla kommunens ärendehanteringssystem och digitalt system för publicering av handlingar. I arbetsuppgifterna ingår även att årligen upprätta förvaltningsplan där kommande aktiviteter ska anges, tilldela behörigheter i systemet, säkerställa att riktlinjer som finns gällande personuppgiftshantering och säkerhet efterföljs samt omvärldsbevakning. Du ska också stödja förbättringsarbetet av tillkommande system, exempelvis e-arkiv. Du samarbetar med systemleverantörer, kommunens IT-avdelning och kommunens övriga verksamheter.
Denna del av rollen benämner vi förvaltningsledning utifrån kommunens IT-förvaltningsmodell.

Eftersom vi är en förhållandevis liten avdelning kommer du även att arbeta med andra administrativa kansliuppgifter. Anställningen är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att säkerhetsprövning genomförs. 

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som har som lägst gymnasieutbildning och har erfarenhet av beskrivet uppdrag. Det är meriterande att ha universitets- eller högskoleutbildning kring offentlig förvaltning och erfarenhet av förvaltning av ärendehanteringssystem eller motsvarande. Du har goda kunskaper i svenska språket, väl utvecklad datorvana, pedagogisk och van att hålla utbildningar. Du har förmåga att planera och samordna uppgifter, är strukturerad och har lätt att kommunicera med andra i tal och skrift. Du är utåtriktad, prestigelös och vill ge god service. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 25 minuter från Stockholm City. Vi har tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Haninge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/472
Kontakt
  • Bo Jensen, 08-606 79 44
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2018-09-12
Sista ansökningsdag 2018-10-05

返回职位空缺页面